Tuesday, October 12, 2010

.mimpi.

ha, korang mesti pernah mimpi kan kan kan? sama ada mimpi best atau mimpi tak best je bezanya. okay, saya demam hari ahad haritu, dan malam itu saya tak dapat tidur lena, sebab sakit tekak, sakit badan yang teramat dan ketidakselesaan berlaku ke atas badanku yang kecil ini. :( sedih sekejap. dan tiba-tiba suamiku yang berada disebelah ketawa sendirian. seram mak dik non.
tak lama lepas tu dia jerit ala-ala whisper "hoi, keluar kau".
aku pandang encik suami. gelap. tak nampak apa-apa. hehe.
pastu dengar lagi "Allah hu akbar" terus aku kejut dia. 2, 3 kali juga aku kejut.
then dia menyahut, aku tanya "mimpi apa?".
2, 3 gak nak jawab, mamai kan. nak tahu dia mimpi apa? jeng, jeng, jeng. haha.
mimpi saka katanya.
aku terus tak tanya lagi tapi aku cakap, "dah, dah tidur balik. baca doa dulu".
huhu. bila esok hari, tanya mimpi apa malam tadi? dia pun cerita la dia lawan hantu. dan dia tak ingat pun yang aku kejut dia bagai tu. haih. sah mamai. ;p padahal nak tidur tu dah mandi, kalau nak kata tak cuci kaki la kan. aduhai. mimpi oh mimpi.

5 comments:

Nur Umaira Sarmin said...

haha, dulu pun imran mimpi cam tu jugak kat sofa .. HAHA , die kte dila bwk blek hantu ..

♥ FeRra ♥ said...

hahaahha!!im kelkr sgt2!! HAHAHAHHA

Ali Imran Sarmin said...

sy mmg suka cari hantu.. :)

Jerry said...

wohoo..jrg dengar org mimpi sedemikian rupe..adakah anda insan terpilih?

zeera said...

haha. takde makna nya beq. ;p

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio