Thursday, October 14, 2010

.cinta VS sayang.

CINTA vs SAYANG?

sejak zaman cintan cintun lagi aku dah pening lalat dengan benda ni. korang pening tak? hee. semalam tengok cerita chinta di slot akasia tu. dia cakap, dia yang cakap okay:
"saya sayang tuan osman, tapi saya tak cintakan dia"
terus aku tanya encik suami, apa beza cinta dan sayang?
im jawab, "shhh.. tengok je. jangan bising"
aku? SEDIH! ;p

hari ini, ada orang beritahu:
cinta bila kita sanggup buat apa sahaja untuk dia, asalkan dia bahagia.
bila kita tak sanggup buat apa sahaja untuk dia means kita hanya sayang dia.
aku rasa aku paham apa yang cuba dia sampaikan.
sebab sebelum itu, kami memang bercerita tentang hati, perasaan, cinta dan sayang.

tapi aku sudah ada seseorang yang dicintai dan disayangi.
dan aku boleh rasa bila tiba-tiba dipanggil oleh si dia dan he said:
i love you.
so sweet. i will always love you too.
dulu kini dan selamanya. ;)

7 comments:

kerist3rbang said...

alalalla..comeynye pasangan ni...xpe2..kembangkan cinta kamu dgn kehadirah cahaya mata...
hihiih...:)

zeera said...

hehe. tula, tak abis menuntut lagi dengan kak farah ni. haha. ;p

kerist3rbang said...

ahhaha...menuntut ngan k.farah..gerenti x lame lg la tu.,.hahah...mesti melekat lah..hjahhahahah

Jerry said...

menuntut ngan farah kang berderet anak nanti...hahaha

SEPI HARUM said...

aku cinta die tp die x cinta aku..cmne zira??

zeera said...

jerry: haha. tapi aku masih belum lekat. doakan! :D

farah: kau kena cari jawapan kenapa dia tak cinta kau lagi. mungkin silap itu dari kita. muhasabah diri farah.

SEPI HARUM said...

aku dah muhasabah diri aku n aku dpt jwpan nye..thanks...

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio