Friday, October 8, 2010

.bercuti di Bandung.

kalau korang kan, korang nak tak membeli belah sambil melancong di Bandung, Indonesia? haha. soalan sengal. ;p pakej dah bagus. kawan-kawan pun ramai. tapi lagi best kalau pergi dengan family sebenarnya. boleh bawak family tak? teehee. passport masih hidup. lagi apa? DUIT? duit boleh dicari. tapi kan, setiap tahun pergi Indonesia, macam balik kampung dah. langkawi tak usah bilang, awal bulan depan pergi lagi. nak beli perfume! :D

back to the topic just now, pergi Bandung, masih banyak masa untuk berfikir. tapi kalau tak pergi macam rugi. im la hasut aku ni, lagi-lagi aku memang nak pergi Bandung. dari masa kami ke Jakarta dulu. haih. takpe, balik fikir lagi. kalau korang? nak ke tak? ;)

welcome to Bandung. eceh, macam dah pernah pergi je. ;p

aku rasa kan, shopping complex Matahari ni memang popular kat Indonesia. macam ala-ala Jusco la kat sini kan. sebab Jakarta ada, Medan ada, Bandung pun ada. yang lain tempat aku tak tahu pula. hehe.

macam sedap kan? ;)

ini pun teringin. terkenal kat Bandung.

so nak pergi ke tak ni? HAHA.

8 comments:

Ali Imran Sarmin said...

sy nak pegi..
kamu nk pegi x?
sy ajak nie..
kalau x nak pegi.
maka sila tinggal kt umah.. :D

zeera said...

o0o. okay. sy tinggal rumah shj.

My Story said...

seronoknye korang kan..muhahhahahah.jeles2..korang aku dah tag korang join contest.senyuman maneh.jom join2.HAHA.

MISKOMET said...

aku perg bandung...17/10 smpi 21/10..sila jeles...aahahaa

zeera said...

ieka: heheh. seronok!

ninie: sumpah tak jeles. sbb aku akan pergi juga! ;p

MISKOMET said...

huh,,,jeles la weh..tolong la jeles...ahahah

Jerry said...

pegi je..bercuti bersama suami terchenta

adrianiku said...

1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM / MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


NEED HOME STAY
NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
INCLUDE :
> STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
> 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
> FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS DRIVER
> PLUS BBM
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
> PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
LINE : +62 8213 97 313 88
cp : aulia

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio