Friday, December 23, 2011

.JJCM at Jusco.

bila dah mengandung, aku mampu tengok je jeans yang bersangkut sekian lama. try juga nak pakai, sumpah tak boleh kancing butang. sedih doh T_T

last aku pakai jeans masa tiga bulan pregnant. la ni pakai seluar gerbang-gerbang yang lembut tu je. selai takde getah, selesa. selai cik bella punya, tapi labuh nau. selai tu sedang elok cuma dia terlebih lebau. sampai pernah tersangkut pada dawai masa di rumah in law sebab dia extra gerbang bila di tiup angin. maka, berlubang sedikit, tapi aku balun juga. semua warna hitam. aku ni jenis macam tak berkembang sangat otak, semua nak play safe and senang nak matching with. erti kata lain tak berani bermain dengan colours. *gila kampung kau zeera, so sad!

last weekend (Ahad) dah g Jusco IOI Mall konon nak beli underware 3 pieces RM10 tu kan. la ni dah takde kann? 2 je RM10 dan aku rasa mahal. tapi beli juga 4 pieces. aku suka pakai sebab dia bawah perut, so tak seksa perut. dan ianya cotton, selesa! even beli kat cotton shop pun tak selesa itu
(ke sebab aku beli yang rerenda gitu? :p)

tetiba haritu usha online nampak maternity jeans tapi model dia kurus gila. aku pun pelik eh betul ke pregnancy punya? aku tanya juga orang-orang yang pernah mengandung, so ada yang jawab try cari di Jusco. maka sekali lagi aku ajak incik somi g Jusco Equin even konon-konon dah janji Ahad ni nak g Jusco Bukit Tinggi. hehe. cari punya cari ada la beberapa helai yang berpotensi untuk dibeli. Scarlet Plus jenamanya. tapi still tak dapat kain jeans dan beli colour hitam lagi, AGAIN? :p tapi dia jenis fitted sikit.

yang bestnya seluar hitam ni, dia macam ada kain lembut di perut, selesa sangat!
yang coklat pula ada getah keliling, sumpah murah! RM25 je.
Jusco IOI dah beli baju Tom's Girl, ini beli kat Scarlet pula. hihi.
*yang penting tak sampai RM68 pun :p tapi kau asik beli bajuuuu je?

baju semalam yang konon-konon akak tu kata nipis tu. eh aku suka pakai baju nenipis ni. sejuk je :) kannn? la ni duk pakai baju cenggini g opis, malas nak iron baju kurung. hewhew.

bila sejuk kita pakai cardigan kan? baju Zara, semalam aku nampak design cenggini kat Scarlet pe kes? sedih je beli memahal sekali tengok kat Scarlet Rm59.90. seb baik takde colour ni. colour Scarlet dengan Zara beda amat. Scarlet tiru design Zara eh? HAHA.


p/s: mama asik beli baju mama je kan? bila nak beli baju baby tah? hihi. wan suruh kumpul duit je dulu. tapi sekarang mama dah try-try usha apa yang patut :)

2 comments:

Aida Hartini said...

murahnye rm 25. nak gak!

zeera said...

sila terjah Jusco berdekatan anda sekarang. hihi

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio