Wednesday, September 7, 2011

.pengalaman yang indah.

jutaan terima kasih buat rakan-rakan yang tumpang gembira dengan berita gembira kehamilanku. he he he.

paling happy haruslah incik somi. "i'll be a father you know" buleh dia habaq gitu ke aku? haha. eksaited sunggoh. pagi tadi balik kerja terus masuk dapur kelentang kelentung. aku pun bangun tanya abang cari apa sebab nampak tertunduk-tunduk kan. dia kata nak buat sarapan, nanti hny makan ek. bawa bekal. oh suweet sangat. siap letak cili sos dua paket dan cheese asing. comel je awak ni <3

macam mana aku tahu aku preggy? aku memang lewat datang period. dan di sebabkan bulan lepas lewat juga tapi di akhiri dengan kekecewaan bila eh keluar pula kau? (period datang) so bulan ni aku buat rilek je. tetiba eh dah berapa hari lewat ni? then beritahu kat incik somi, tapi awai-awai pesan jangan harap sangat. dan hari-hari berlalu begitu sahaja. masuk hari isnin incik somi tanya bila nak buat urine test? dan dia suruh buat time dia ada. tapi aku jawab nenanti la. takut. haha. tapi petang tu juga aku g Guardian cari pregnancy test sebab sebelum tu aku dah google macam-macam dan rasa nak buat urine test. punya la malu nak bayaq. pastu kakak tu boleh tanya nak plastic tak? mesti la nak, malu la nak bawa gitu je kan? haih. then berdebar-debar nak urine test tu weh, peluh satu badan. bila nampak je double line aku boleh menangis terharu antara percaya dan tidak. terus bbm incik somi. dia pun haa? mengandung? nak call hny! cecepat lap air mata, dan bergumbira la kami seketika. aku saja buat time dia kerja. haha. terus dia tak sesabar nak p check up dan dan itu juga. aku kata rilek, abang kerja je dulu. esok balik kerja (pagi) kita p klinik.
*tapi aku rasa aku silap cerita kan? aku ingat hari ni dah khamis. bila orang tanya bila tahu aku cakap selasa, padahal selasa aku g check up yakni semalam kan? sorry heh.

kahwin dah hampir setahun lapan bulan gitu. rezeki di bulan ramadhan dan kemenangannya di raikan di Hari Raya yang mulia ini.

patutla aku susah tidur sejak dua menjak ni. badan selalu letih, ingat sebab jalan raya kan. pergi Seremban hari tu pun dah sakit-sakit badan plus pening kepala bagai. tak sangka ada isi rupanya :')

5 comments:

AIMI SYAZWANI said...

Alhamdulillah :) Congrats! Happy for both of u, Zeera & Ali! Take care ye Zeera! ;)

zeera said...

insyaAllah. thank youuu amy! :')

Aida Hartini Mohd Tajuddin said...

pengalaman i masa buat urin test pregnant alia. lagi sedih zeera. period dah lewat, hb ckp takyah beli, takyah harap sgt, i degil, i beli, balik rumah terus buat, then sms hb cakap negatif. hb kata tula dia dah pesan jgn harap kan dah kecewa. i buang terus dlm tong sampah dlm bilik. esok bangun pagi terdetik nak tengok lagi tester tu, sekali tengok ada dua line. ya Allah terduduk syukur i. alhamdulillah. zeera, i nak u jaga diri bebaik ye. baru lg. jangan lasak2 sgt. makan pun kena jaga k. susah nak dapat tu. apa2 nanti boleh tanya i, sharing is caring :) im happy for you, tak terkata betapa gembiranya i. alhamdulillah. sujud syukur zeera

Ali Imran Sarmin said...

tq all.. :)

zeera said...

eh aida, kan dia result in 1 minute, asal mula-mula boleh negative? huhu. ni i dah mula feel so sick. mual-mual dan loya. jangan muntah-muntah la pula lepas ni. oh tidak! thank you beb, dulu u juga la tempat i refer itu ini kn? thanks again :')

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio