Monday, June 20, 2011

.kisah cik persona.


selalu orang kata siapa tak sayang bini/laki kan?

tapi incik suami saya sayang sangat dengan kereta-kereta dia. dulu aku ada myvi, but bukan atas nama aku pun. so aku let go to emak and ayah tolak cik wira kat incik suami. then ayah jual avanza dan beli honda. la ni aku pula nak let go our cik persona. dulu okay lagi nak bayar semua, la ni dah ada rumah terasa la juga. sebab gaji kami bukan banyak. aku PA, incik suami TA. pencacai je kami ni, bak kata incik suami. cik persona bulan-bulan incik suami bayar. nak harap gaji aku bayar cik persona? alamat tak makan la aku tiap bulan. rumah pun incik suami bayar. sungguh besar pengorbanan incik suami. hihi. nak bagi nafkah isteri lagi. ini belum ada anak kan? oh, jasamu dikenang sampai mati. tapi minyak kereta aku yang isi, kadang-kadang incik suami tolong isikan juga. hihi. so bila minyak naik, aku memang hangin satu badan sebab menshortkan duit shopping aku. grr! :p

cerita bermula nak jual persona;

pada suatu malam yang hening, dengan tiba-tiba aku mensuarakan pada incik suami tercinta,"kalau kita pakai kancil kan best. bulan-bulan murah. minyak pun tak banyak kena isi." terus incik suami menyahut, "nak pakai kancil? jual persona. amik kancil make up itu ini bla bla bla." sumpah aku terus semangat. sebab dulu aku ni eksen. tak nak kancil. tapi la ni pun kalau bagi kancil bodoh je aku pun tak nak. ye, saya memang sedikit demand. tapi tagline "biar papa asal bergaya" tidak mungkin sama sekali diamalkan. saya beli bila ada duit, kalau tak ada kau diam-diam sudah.

maka bermula la penjualan cik persona. kalau ada serious buyer, dapatlah kami hidup lebih selesa. insyaAllah. besides, kami pun dah ada wira so tak la berapa kisah untuk let go cik persona. cuma kami memang kena ada dua buah kereta. aku lebih puas hati incik suami naik kereta daripada naik motor pergi kerja. kalau naik motor hujan/panas, susah hati acik. huhu.

skirt baruu :)

spoiler pun baru. hoho.

semoga dipermudahkan segala urusan. amin.

4 comments:

Miss Moon said...

moga di permudah kan segala nya

insyaallah muga pas nih makin murah rejeki kowang ...

dah kawen nih cam cam nak pakai duit

kancil pun ok per janji ley gerak ke sana ke mari n hati pun gumbira ....

Xra bila nak wat panas umah nak gie jalan jalan

Miss Moon said...

hiks akak dulu kawen gaji 1250 sowang hahahhaha sengkek ler jugers hahaha

walaupun tak mewah janji cukup makan minum n pakai .....n happyyyyyyyyyyy hahhaha janji kiter enjoy hidup sebagai husbang n wife

zeera said...

kak moon, thanks. tu la kan, tapi kak moon ade side job okay la kan. hihi. mai la umah kalau nak jalan-jalan x yah tunggu rumah panas pun takpe :)

ariff adlan said...

tumpang tnya, kt mana beli skirting dpn, tepi dgn blakang? brapa harga?

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio