Monday, June 28, 2010

.sian orang itu.

kesian orang itu, siapa dia? ali imran bin sarmin a.k.a suami saya. kenapa kesian? oh, sebab dia demam, plus muntah-muntah, dan berpunca dari cirit-birit. sian dia. semalam aku berjumpa dengan my bff. so, dia balik kerja berehat bersendirian sebentar di kamar. bila aku pulang, sibuk mengadu, isteri tiada bila suami sedang sakit. aloh-aloh, bukan lama pun saya berdating dengan mereka. huhu. mula-mula rasa badan tak la panas pun. lepas mandi je badan dia jadi panas. dan at first, tak nak mandi, tapi bila pujuk-pujuk mandi juga akhirnya. then ajak pergi klinik pun tak nak. at last, tak sampai setengah jam kemudian, dah tak tahan sebab pening sangat, terus kata mahu ke klinik. letak balm pun tak nak. macam mana? haih. sabar saya melayan kerenah si dia. okay, panel klinik encik suami di hospital an-nur. nasib baik, orang tak ramai. tapi bila nak ambil ubat, sangat lama. apa kau buat tah? dan ubatnya sangat banyak. huhu. mula-mula ingat nak masakkan bubur sebab dia tak makan lagi dari pagi. tapi, ingin cepat ke klinik sebab dia dah tak tahan. maka, lepas solat je terus pergi klinik dan singgah beli bubur mc'd dan air 100 plus sebelum balik. sampai rumah, makan bubur, makan ubat, layan kerenah amsyar yang semakin petah berkata-kata sekejap dan masuk tidur. semoga anda sihat hari ini my dear. tak lama dah kita nak fly. :)

4 comments:

s.h.a.z.a said...

terok gle..atenye demam ke keracunan tuh??

zeera said...

keracunan yg menyebabkan demam. huhuh.

s.h.a.z.a said...

lor..yeke..mkn ape smpi kene racun?

zeera said...

aku rasa makan kuih kacang. sebab dia seorang je yang makan kuih tu. dia beli sebab kesian kat makcik tu. haha.

Post a Comment

 
Blog Template by Delicious Design Studio