bulan-bulan puasa ni macam-macam nak makan kan? aku la orangnya tu. si kuat makan. ini antara masakan di rumah sendiri dan di rumah emak. mangkuk putih-putih tu rumah aku la tu. mangkuk color-color rumah mak aku. setiap kali masak wajib ada sambal. sebab aku suka makan makanan pedas. incik somi pun suka sambal aku. mil pun suka dia cakap. habis kembang punggung. HAHA. dah jom layan menu masakan yang simple tapi menyelerakan. *bagi aku laa. presentation sumpah out. buang masa je aku rasa. lain la kalau nak masuk pertandingan kan? heh. kekemasan lebih penting bagi saya. tak suka comot-comot :')
ready? moh kita menatap gambar ini :)
kacang panjang + tauhu goreng,
ikan bilis + kentang + tempe masak sambal
ketam masak lemak
sawi pendek masak sos tiram
ayam masak merah dan telur dadar
sarapan pagi yang dibuat bersama.
*sardin (aku) dan lempeng (incik somi)
kacang panjang + tempe goreng,
ikan masak cili
tempe goreng,
terung masak cili padi,
burung puyuh masak kicap
burung puyuh masak sambal,
sawi pendek masak sos tiram
ikan sardin masak cili dan sup telur
*masakan bujang + pemalas
ikan bilis masak sambal,
tomyam campur dan telur dadar.
*percubaan pertama masak tomyam sendiri. sedap!
udang masak sambal
tomyam sayur + ayam
udang masak sambal *udang masak sambal juga merupakan peberet saya!
terung masak cili padi,
tempe goreng
sardin, nugget tempura dan roti telur kesukaan incik somi
sup ayam (saya suka sup!)
ikan bilis + tempe masak cili,
sayur kailan ikan masin dan cili kicap
spaghetti aglio olio cara zeera,
daging burger ayam
oh sedapnyaa! spaghetti bolognese
bolognese again with meatballs
paprik daging! percubaan pertama dengan bimbingan emak.
*terlebih kicap tapi masih sedap :p
ikan bawal masak sweet sour.
*ikan sepah-sepah sususannya
kacang panjang + cendawan butang goreng belacan
ayam cepedas. tiru resepi orang. memang pedas!
ini paling saya nak makan dari hari itu :((
oh meatballs IKEA
*cravingggg!
0 comments:
Post a Comment